Easy, peasy bananenbrood

bananabreadVandaag heb ik een gezond tussendoortje voor jullie klaarstaan. Wie op Pinterest regelmatig zoekt naar ‘healthy food’ kwam dit ongetwijfeld al meerdere keren tegen. Het bananabread, een soort van cake, blijft lekker vochtig en geeft je tonnen energie.

Het bananenbrood stond al lang op mijn lijstje om eens te maken en toen mijn schoonzusje mij een tijdje geleden haar versie liet proeven, was ik helemaal verkocht. Ik ben dan ook meteen aan de slag gegaan.

Recept

Ingrediënten :
4 grote, rijpe bananen (hoe rijper de bananen, hoe meer smaak ze afgeven)
175gr boekweitmeel*
125gr magere yoghurt
2 eieren
2 tl bakpoeder

Extra smaakmakers :
handvol rozijnen
handvol hazelnoten

Bereiding :

  • Verwarm je oven voor op 170°C
  • Mix al de ingrediënten samen tot een gladde massa
  • Hak de hazelnoten fijn (niet te fijn, er mogen nog stukjes inzitten) en meng de helft, samen met de rozijnen, door je deeg.
  • Vet je bakvorm in met boter en bebloem voldoende zodat je cake straks niet blijft plakken. Giet vervolgens je deeg in je bakvorm.
  • Strooi de andere helft van de fijn gehakte hazelnoten over het deeg.
  • Zet de cake in de oven voor 45 minuten. Controleer even met een prikker of hij klaar is, indien er nog wat deeg blijft plakken, bak dan nog enkele minuten langer.

bananabread1

Tip :

Heb je geen zin om elke dag bananenbrood te moeten eten om je cake op te krijgen? Geen zorgen, versnijd de cake in plakjes en vries ze in. Ze blijven gemakkelijk enkele maanden goed. Gewoon ’s ochtends uithalen en ontdooien en je hebt een heerlijk tussendoortje om je middagdipje op te vangen.

* Indien je geen boekweitmeel in huis hebt, kan je dit ook perfect met gewone bloem maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *