5x gezond ontbijt

top 5 gezond ontbijtDat het ontbijt mijn favoriete maaltijd is, zal ondertussen wel duidelijk zijn. Je hebt ontzettend veel mogelijkheden om een gezond ontbijt op tafel te toveren, zonder dat het je veel tijd of moeite kost. Er zijn een heleboel recepten die je de avond voordien al kan klaarmaken. Je moet er ’s ochtends dus geen extra tijd voor uit rekken. Je kan lekker relaxt wakker worden en genieten van een gezond ontbijtje.

Vandaag deel ik met jullie mijn top 5 van lekker, gezonde ontbijtjes. De ene vraagt al wat meer voorbereiding dan de ander. Op drukke dagen zal ik dus ook rapper grijpen naar een kom granola maar in de weekends mag het wel wat uitgebreider.

Gezonde pannenkoeken

hevermout pannenkoekenIs er iemand die niet houdt van pannenkoeken? Ik dacht het niet. Met een pannenkoekje in de buik, heb je voldoende energie om de dag door te komen. En met deze gezonde pannenkoeken heb je geen reden om je schuldig je voelen!

Homemade granola

IMG_6030Ik ben een grote fan van granola. Je kan eindeloos variëren in je mix van noten en zaden. Je maakt in één keer een grote hoeveelheid klaar waardoor je voor lange tijd een lekker ontbijt voor handen hebt.

Ontbijt smoothie met aardbei en framboos

Ontbijtsmoothie_3Deze ontbijt smoothie is ideaal voor om drukke ochtenden. Je hebt er maar 5 minuutjes voor nodig en je kan hem meenemen voor onderweg of voor op het werk.

Chia pudding

chia_pudding_3Doordat je deze chiapudding de avond voordien klaarmaakt, is het enige wat je ’s ochtends moet doen, je beentjes onder tafel schuiven en genieten van een lekker ontbijtje.

Ontbijtpizza

ontbijtpizza1Met deze ontbijtpizza wordt je ontbijt een echt feest. Ideaal om in het weekend, samen met het hele gezin, te genieten van een lekker, lang ontbijt.

Het eerste thema van de nieuwe #boostyourpositivity van Activia is het ontbijt en ochtendrituelen. Als liefhebber van het ontbijt kon ik het dan ook niet laten om mijn favoriete receptjes met jullie te delen.

Wat eten jullie het liefst in de ochtend? Een uitgebreid, gezond ontbijt of grijp je altijd terug naar de koffiekoeken? Deel gerust jullie links!

Deze blogpost schreef ik naar aanleiding van #boostyourpositivity van Activia.

2 gedachten over “5x gezond ontbijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *