Gezonde pannenkoeken

hevermout pannenkoekenHet ontbijt is mijn favoriete maaltijd van de dag. Ik sta dan ook speciaal vroeger op om hier uitgebreid van te kunnen genieten. Het recept van vandaag is een ideale starter om je dag vol energie te beginnen. Met deze pannenkoeken haal je zonder probleem de middag. En zeg nu eerlijk, wie is er nu niet dol op pannenkoeken, al zeker als ze dan ook nog eens gezond blijken te zijn.

Ben je niet zo een ochtendmens maar wil je toch graag pannenkoekjes als ontbijt; maak ze gerust de avond voordien al klaar. eens afgekoeld kan je ze perfect in de frigo bewaren en moet je ze de volgende ochtend maar gewoon opwarmen.

Recept

Ingrediënten voor 5 à 7 pannenkoekjes :
200 ml magere melk*
20 el havermout
1 ei
1 grote, rijpe banaan

Bereiding :

  • Voeg al de ingrediënten samen en mix ze tot een lopend deeg.
  • Doe wat boter in je pan en laat goed warm worden. Zet de pan op een middelmatig vuurtje zodat je pannenkoeken niet verbranden.
  • Giet wat deeg in de pan. Indien je geen klein pannetje hebt kan je meerdere kleine rondjes tegelijk bakken. Mijn pannenkoekjes zijn een 10 à 15tal cm groot.
  • Zodra de bovenkant is opgedroogd kan je ze omdraaien. Indien ze nog niet genoeg gekleurd zijn, kan je het vuur wat hoger zetten.
  • Bak je deeg volledig op en smullen maar. Deze pannenkoeken zijn heerlijk met wat yoghurt en vers fruit.

* Doordat havermout vocht opneemt, kan het zijn dat je deeg tegen het einde wat dikker is geworden en dus niet meer zo gemakkelijk in de pan kan gegoten worden. Voeg dan gerust nog een scheutje melk toe om het terug wat lopender te maken.

Een gedachte over “Gezonde pannenkoeken

  1. Pingback: 5 x gezond ontbijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *