Goodbye 2014, Welcome 2015

il_340x270.672769225_qhb6Waar is de tijd toch gebleven, het is al weer 2015 !
Een nieuw jaar brengt zoals gewoonlijk ook weer heel wat goede voornemens met zich mee.

In 2014 wilde ik, naast mijn dagelijkse job in de eventsector, iets gaan doen waar ik meer van mezelf in kon steken. Iets wat ik samen met het ventje kon doen en waar we onze creativiteit in kwijt konden. Uiteindelijk ben ik eind juli met mijn blog begonnen en daar heb ik nu, enkele maanden later, nog geen seconde spijt van gehad. Door de blog ben ik nieuwe gerechten beginnen uitproberen en heb ik met ingrediënten gewerkt die ik anders nooit gekocht zou hebben. Elke keer leer ik wel weer iets bij en ik vind het geweldig leuk om te doen. Voor 2015 heb ik dan ook enkele kook/blogvoornemens voor mezelf gesteld.

Mijn voornemens voor 2015:

Blijven bloggen
Ik ben in 2014 beginnen bloggen met de gedachte ‘Wie niet waagt, niet wint’
Ging ik het wel leuk vinden? Zou ik genoeg inspiratie hebben om telkens met nieuwe posts af te komen? Wel dit bleek helemaal geen probleem te zijn. Ik vind het geweldig en aan inspiratie geen gebrek. Het enige dat me soms wat ontbreekt is voldoende tijd om alles uit te proberen en uit te schrijven. Ik zou graag wat meer posten, maar met mijn job en onregelmatige uren is dit niet altijd haalbaar. Mijn voornemen voor 2015 is dan ook om gewoon door te gaan met bloggen en minstens 1 bericht per week te posten. Lukt het me om er meer te schrijven, dan is dat alleen maar mooi meegenomen :-)

Mijn kookboeken uittesten
Wel, ik hou van kookboeken en foodmagazines. Ik vind het zalig om er door te bladeren en naar de foto’s van al die heerlijke gerechten te kijken. Helaas betrap ik mezelf erop dat ik niet rap iets zal klaarmaken uit een kookboek. Ik ben niet zo een receptenvolger. In 2015 ga ik dat vaker doen. Ik ga één keer per maand een recept klaarmaken uit een kookboek of foodmagazine.

Foto-magic
Zo goed als al de foto’s op de blog werden tot nu toe gemaakt met mijn Iphone. De resultaten zijn ok maar het levert geen wauw-foto’s op. Voor kerst heb ik mezelf een macro-lens cadeau gedaan. In 2015 wil ik hier mee leren werken en mooiere foto’s maken voor op de blog.

Van Square gardening naar volwaardige moestuin
Zowel mijn moeke als mama zijn echte krakken in het tuinieren. In 2013 hebben S. en ik heel onze tuin in orde laten zetten en vorig jaar heb ik me voor het eerst gewaagd aan mijn eigen moestuintje. Ik ben klein begonnen en gestart met een vierkantemeter-moestuin. Dat is me ontzettend goed meegevallen. Het is een heerlijk gevoel wanneer je eigen groentjes beginnen te groeien en de smaak is echt veel beter. In 2015 wil ik mijn vierkante metertje uitbreiden naar een volwaardige moestuin. Wat meer groenten zaaien en me misschien wel wagen aan wat verloren groenten. En natuurlijk met de oogst aan de slag gaan in de keuken.

Een boller buikje krijgen
Wat zeg ik nu?! Een boller buikje? En dat terwijl zo goed als iedereen zijn goede voornemens steeds opnieuw starten met ‘een paar kilo’tjes verliezen en gezonder gaan leven’. Wel begrijp me niet verkeerd, natuurlijk wil ik ook gezond blijven eten maar met onze kleine spruit die op komst is, mag mijn buikje nog wel wat groeien. De eerste maanden van de zwangerschap heb ik het best moeilijk gehad met eten. Je krijgt zoveel verschillende adviezen van wat je wel en niet mag eten, dat ik helemaal niet meer kon volgen en mijn zin in lekker eten helemaal verloor. In 2015 wil ik me wat meer verdiepen in lekkere en gezonde voeding voor zwangere vrouwen. Want uiteindelijk is er best veel dat je wél nog mag eten en waar je de lekkerste zaken mee kan maken.

We hebben best wat werk voor de boeg in 2015.
Een nieuw jaar, een nieuw begin, nieuwe uitdagingen,… Ik kijk er alvast naar uit !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *