Ons weekmenu #boostyourpositivity

weekmenuIn het kader van het project #boostyourpositivity van Danone gingen we afgelopen week opzoek naar hetgene waar we energie uithalen, of beter gezegd, waarmee we energie uitsparen. Het onderwerp van de week was Energy & Positivity en Oon stelde ons de volgende vragen;

Wat zijn jullie favoriete gezonde gerechten? Trekken jullie elke dag tijd uit om vers te koken? Doe je dat met plezier of is het een noodzakelijk kwaad?

Dit bracht me meteen terug bij het weekmenu. Een goed jaar geleden hadden we de gewoonte aangenomen om met een weekmenu te werken. En dat werkte heel goed. We aten minder vaak fastfood en moesten zo goed al niets meer weggooien. Helaas hebben we dat maar heel even volgehouden. Waarschijnlijk was een drukke periode op het werk de boosdoener en hadden we te vaak geen goesting om achter de kookpotten te kruipen. Sindsdien is het me niet meer gelukt om de draad weer op te pakken.

Nu dat ons gezinnetje op uitbreiden staat, wil ik graag terug wat meer structuur. We kunnen het beter nu leren en al in de routine komen. Geloof me, zo elke dag, na een vermoeiende werkdag, naar de supermarkt rijden om daar dan doelloos rond te lopen omdat je niet weet wat nemen, is zo een tijdverlies !

Vol goede moed kroop ik meteen achter mijn notitieboekje en stelde ik een eerste weekmenu samen. Zoveel mogelijk gezonde, snelle gerechten. Natuurlijk behoud ik onze zondigingsdag, één keer in de week lekkere frietjes of eens lekker gaan uiteten moet zeker kunnen.

Deze week aten we:

Maandag: Rijst met veggieburger en curry-ananassaus, voor manlief werd dit met kip gemaakt.
Dinsdag: patatjes met worteltjes, erwtjes en varkensmignionette
Woensdag: tagliatelle met spinaziesaus en scampi
Donderdag: Croque madame met rauwkost
Vrijdag: Waren we uitgenodigd bij vrienden waar er voor ons werd gekookt, heerlijke cannelloni met prei en ham volgens een weight watchers recept. Nooit gedacht dat dit zo lekker zou zijn!
Zaterdag: Oesterzwammen met veggieburger, rijst en champignonsaus
Zondag: wraps in de oven en verloren brood

Doordat ik geen enkele avond moest nadenken over wat ik zou klaarmaken en niet meer naar de winkel moest na het werk, heb ik mezelf heel wat stress en tijd bespaart. Een echte boost voor de positiviteit dus. De uitdaging van afgelopen week is voor mij vast en zeker geslaagd.

Nu proberen om dit vol te houden en voldoende variatie te vinden in de gerechten.

Werken jullie ook met een weekmenu?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *