Ontbijt smoothie met aardbei en framboos

Ontbijtsmoothie_1Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Dat wordt ons van kinds af aan duidelijk gemaakt en is iets wat we ook allemaal wel weten. Helaas durft het er ’s ochtends nog al eens hectisch aan toe gaan. Zeker met een baby’tje in huis. Een extra mondje moet gevoed worden en dat mondje durft weleens te reclameren als het te lang op haar flesje moet wachten. Bij tijdsgebrek wint het flesje het dus altijd van ons ontbijt.

Mijn liefste en ik staan meestal een half uurtje vroeger op zodat wij eerst gezellig samen kunnen ontbijten om dan ons popje wakker te maken (je leest het goed, wakker makken. We mogen onze 2 pollekes kussen met een baby’tje dat de nachten braafjes doorslaapt en dan ’s ochtends ook nog eens gewekt moet worden, geen krijsende wekker voor ons!) en eten te geven. Maar er zijn ook wel dagen dat we de wekker liever negeren en nog een half uurtje blijven liggen. Die dagen is er dus geen tijd voor een lekker, gezond ontbijtje.

Deze ontbijt smoothie is perfect om te vermijden dat we op deze dagen snel de winkel binnen springen en een koffiekoek naar binnenwerken.

In nog geen 5 minuten heb je deze ontbijt smoothie gemaakt. Je kan het perfect meenemen in een afgesloten flesje en zo in de auto, of op het werk, genieten van een lekker, gezond ontbijt.

Recept voor 2 porties

Ingrediƫnten :
200 ml magere yoghurt
100 ml magere melk
Handvol bevroren frambozen en aardbeien (meer mag ook)
3 el havermout

Bereiding :

  • Gooi al de ingrediĆ«nten samen in de blender.
  • Mix alles tot een glad geheel.
  • Heb je graag nog wat stukjes fruit, hou dan wat fruit aan de kant en voeg deze als laatste toe. Dit maakt het wel moeilijker om met een rietje te drinken šŸ˜‰
  • Verdeel de smoothie over 2 glazen.
  • Geniet van je lekker, snel ontbijt

Ontbijtsmoothie_3Giet je ontbijt smoothie in een leuk, afgesloten flesje en neem hem mee voor onderweg. Weer wat tijd uitgespaard.

Deze week ging de nieuwe #boostyourpositivity van Activia van start. Het thema voor de eerste 2 weken is het ontbijt en ochtendrituelen.

Hoe verlopen jullie ochtenden? Mooi georganiseerd volgens een vast planning of complete chaos? Deel gerust jullie links!

Deze blogpost schreef ik naar aanleiding van #boostyourpositivity van Activia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *