Puree met wasabi, erwtjes en gebakken zalm

zalm2Het is ondertussen al bijna 4 maanden geleden dat Sven Ornelis zijn boek ‘De would-be chef’ uitbracht. Een boek dat ik hoe dan ook aan mijn collectie kookboeken zou toevoegen. Ik was dan ook super happy toen bleek dat ik een exemplaar gewonnen had via een Twitter wedstrijd! Nu moet ik toegeven, shame on me, dat het me nog niet gelukt was om het boek eens goed te doorbladeren en enkele recepten uit te testen. Tot nu. Met een glaasje wijn heb ik me aan tafel gezet en ben ik het boek beginnen doorbladeren. Wat een leuk boek seg!

Ik was aangenaam verrast om enkele recepten te vinden waarbij Sven gewoon gebruik maakt van blikvoeding of producten uit de diepvries. Het gebeurd ons allemaal wel eens dat we geen zin hebben om naar de winkel te gaan en het dan maar gewoon moeten doen met wat we nog in de kasten kunnen vinden.
Mijn favoriete deel van het boek is dan ook; Pimpen mag!
Er bestaan helemaal geen regels, als het maar lekker is.

zalm3

Het eerste recept dat ik klaarmaakte uit het kookboek van Sven was de gebakken zalm met wasabi puree. Verrassend lekker en heel eenvoudig!

Recept voor 4 personen

Ingrediënten :
1 blikje erwtjes
1 portie kant-en-klare puree uit de diepvries
1 el wasapi
1 pakje gerookte zalm in dikkere stukken

Bereiding :

  • Laat de erwtjes uitlekken en warm ze op.
  • Warm de kant-en-klare puree op en meng de erwtjes eronder. Plet de erwtjes niet te veel zodat je ze nog kan proeven.
  • Roer de wasabi doorheen de erwtenpuree. Je kan dit naar eigen smaak doen, maar dit mag gerust goed pikant zijn.
  • Bak de zalm in de grillpan of op de barbecue. Je kan tegenwoordig in de supermarkt dikkere stukken gerookte zalm vinden.
  • Snijd de zalm in verticale stukken en serveer over de pittige erwtenpuree.

Zalm1

Benieuwd naar de andere recepten van Sven Ornelis? Koop dan zeker zijn boek “De would-be chef“. Een echte aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *