Risotto met boschampignons en groene asperges

IMG_1836Deze week stond er risotto op het menu.
Iets wat ik van de zomer voor het eerst klaarmaakte en meteen in de smaak viel bij S. Hij heeft me dan in tussentijd ook meerdere keren gevraagd wanneer ik die risotto nog eens wou klaarmaken.

Nu ik moet eerlijk toegeven, risotto maken is makkelijker dan ik dacht, je moet gewoon wat geduld hebben en je pan niet uit het oog verliezen.

Deze keer ging ik voor een risotto met boschampignons en groene asperges.

Recept voor 2 personen

Ingrediënten :
175gr risotto rijst
1 blokje groentenbouillon
300gr mengeling boschampignons
15tal kleine, groene asperges (mogen er meer of minder zijn, naar eigen smaak)
Parmezaanschilfers

Bereiding :

Breng 1 liter water met het bouillonblokje aan de kook. Zodra het begint te koken haal je de pot van het vuur.

Doe een scheutje olijfolie in de wokpan. Wanneer de pan goed heet is doe je de risotto erbij. Laat deze al roerend glazig worden.

Zodra de risotto glazig is, zet je de pan op een lager vuur. Voeg een pollepel bouillon toe en blijft goed roeren in je pan om te voorkomen dat je risotto aanbakt. Zodra al het vocht is opgenomen voeg je opnieuw een pollepel bouillon toe. Dit blijf je herhalen tot al de bouillon op is. Proef al eens eerder of je risotto nog niet gaar is, het kan zijn dat je niet de volledige bouillon moet opgebruiken.
IMG_1827Terwijl je bezig bent met de risotto, stoof je de boschampignons aan en kook je de asperges beetgaar. Het voordeel van de kleine groene asperges is dat je ze niet moet schillen en ze dus zo de kookpot in mogen. Na een 6tal minuten zijn ze klaar. Versnijd ze in kleine stukjes maar hou enkele volledige asperges over voor de afwerking.

Zodra de risotto gaar is, voeg je de champignons en de asperges toe en meng je alles goed onder elkaar. Voeg nog wat room toe voor extra binding en kruid met peper naar eigen smaak. Zout voeg ik niet meer toe want voor mij is de groentebouillon al genoeg gezouten.

Dresseer alles op een bord en werk af met de asperges die je aan de kant gehouden hebt. Nog wat parmezaanschilfers erover en je kan aan tafel.

Smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *