Rode biet slaatje

rodebiet1Rode bietjes behoren tot de categorie superfood groenten. Ze bevatten een goede dosis antioxidanten en zitten vol gezonde voedingsstoffen en vezels. Redenen genoeg om deze groente ook in mijn moestuin te planten. Rode bieten blijken gemakkelijk te groeien en na enkele weken had ik een eerste portie bietjes om mee aan de slag te gaan.

Er zijn ontelbare mogelijkheden om je bietjes klaar te maken. Gestoofd, rauw, gekookt, in een smoothie, soepje en waarschijnlijk nog zoveel meer. Maar voor mijn eerste rode biet koos ik voor een lekker slaatje van rode biet en appel.

Recept

Ingrediënten :
1 grote rode biet
1 appel
2 el magere yoghurt
1 el limoensap
bieslook
takje munt

Bereiding :

  • Kook de rode biet gedurende 25min in licht gezouten water. Er moet nog een goede beet aan de biet zitten, hij mag niet platgekookt zijn.
  • Laat de rode biet afkoelen in koud water, zo komt de schil er achteraf gemakkelijk af.
  • Haal de schil van de rode biet en snijd deze samen met de appel in kleine blokjes.
  • Versnijd de bieslook en munt in fijne stukjes en voeg bij de blokjes.
  • Voeg de yoghurt en het limoensap toe en meng alles goed onder elkaar.

De munt maakt het geheel lekker fris, heerlijk voor deze zomerse dagen bij de BBQ of gewoon zo met een lekker sneetje brood.

rodebiet2 rodebiet3

Leuk weetje: Als je veel rode biet eet kan het gebeuren dat je urine roze kleurt. Maak je hierom zeker geen zorgen. Dit komt door de rode pigmenten die erin zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *