Rond en gezond: de eerste 6 maanden

week 27De eerste 6 maanden van de zwangerschap zitten er al op, wow 6 maanden al! Wel om precies te zijn 27 weken. Ik heb lang geen buikje gehad waardoor je aan mij helemaal niet kon zien dat ik zwanger was en ik me dus ook niet echt zwanger voelde. Maar op een dag was die buik er opeens, zo plots, zonder aankondiging. Hierdoor voel ik me nu dus echt wel zwanger, heel erg zwanger zelf.

Nu we de laatste 3 maanden zijn ingegaan en het dus serieus begint te korten, vind ik het tijd geworden om jullie eens wat zwangerschapsnieuws te geven.

Baby’s grootte :

Ongeveer een waspompoen (niet dat ik hier al ooit van gehoord heb, maar het blijkt een grote courgette te zijn, ongeveer een 38cm)

Ik voel me :

Er volledig klaar voor. Al moet ik eerlijk toegeven dat af en toe de onzekerheid ook wel bovenkomt. Hoe moeten we dit toch maar gaan doen? Zo een kleine baby, kan ik daar wel mee overweg? Ook word ik met de dag ongeduldiger, de zwangerschap heeft nu zo stilaan lang genoeg geduurd. Ik ben zo benieuwd hoe ons kleine spruitje eruit zal zien en op wie het het meest zal lijken.

De toekomstige papa :

Kijkt er ontzettend naar uit. Vanaf het moment dat we wisten dat we zwanger waren loopt hij met een big smile rond (bewijs: fotootjes rechts onder zijn genomen toen we net de positieve zwangerschapstest te zien kregen). Hij doet er alles aan zodat ik me niet te veel moet inspannen en help mee waar hij kan, ja ook met de strijk! Als er één ding is waarvan ik 100% zeker ben, is dat hij een super papa zal zijn!

Food love :

Ik heb niet echt last gehad van misselijkheid dus daar mag ik zeker niet over klagen. Wel heb ik veel meer zin in zoet dan voor de zwangerschap. Ik ben nooit echt een zoetebek geweest maar de laatste weken heb ik zo een zin in chocolade. Een lekker, vers boke met een dikke laag Nutella, héérlijk! Al probeer ik dat wel wat te beperken om het mezelf na de bevalling niet al te moeilijk te moeten maken.

Food hate :

Er is niet echt iets dat ik momenteel niet meer lust. En ookal staat mijn reukzin op extra scherp, er is niets van eten waar ik misselijk van word. Ik weet het, ik mag mezelf gelukkig prijzen. Boodschappen doen is daarentegen wel moeilijker geworden. Door mijn super reukzin ben ik al meerdere malen de winkel moeten uit vluchten omdat de zweetgeur me teveel werd.

Pros van zwanger zijn :

Dit vind ik best een moeilijke. Alhoewel ik tot nu toe een heel gemakkelijke zwangerschap heb gehad, kan ik niet zeggen dat ik behoor tot de groep vrouwen die zwanger zijn helemaal geweldig vinden. Ik heb nogal graag overal de controle over, een controlefreak ben ik niet hoor :-), en dat heb je bij een zwangerschap dus helemaal niet. Ik blijf het een vreemd gevoel vinden dat er een mensje in mij groeit. En hoewel het een geweldig (en soms ook best pijnlijk) gevoel is om die bewegingen in je buik te voelen, kijk ik er toch vooral naar uit om ons wondertje in mijn armen te nemen.

Cons van zwanger zijn :

Iedereen heeft goede raad voor je. Ok, ik weet dat het allemaal heel erg goed bedoeld is, maar ik denk dat je het meeste gewoon zelf moet ondervinden. Wanneer je zwanger probeert te worden, hoor je van iedereen dat kinderen krijgen het mooiste is wat er bestaat. Maar zodra je zwanger bent hoor je enkel nog opmerkingen als ‘Het mooie leven is nu echt wel gedaan’, ‘slapen ga je de komende jaren niet meer doen’, … Al het positieve lijkt ineens verdwenen, en ik moet eerlijk toegeven dat ik het daar af en toe heel erg moeilijk mee heb. We weten dat het allemaal geen rozengeur zal zijn, maar dat zullen we dan wel ondervinden wanneer het zover is. Laat ons nu nog maar even genieten.

Ik kijk ernaar uit om :

Ons baby’tje te ontmoeten en een echt gezinnetje te starten.

Dromen over :

Net zoals bij onze trouw begin ik zo af een toe een nachtmerrie te hebben. Ik ben bevallen en niets is geregeld, maar dan ook echt niets. Geen pamper in huis te bespeuren. Het teken dat het hoog tijd is om in actie te schieten en de kamer in orde te brengen, geboorte kaartjes te maken, doopsuiker te kiezen,..

Bron foto’s : wolk kussen // buik met handen // boy or girl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *