Rond en gezond: update

buik 8 maandenWe hebben de 8 maanden bereikt, ik kan niet geloven hoe snel dit voorbij is gevlogen. Er is ontzettend veel veranderd de laatste 2 maanden. Nu de we laatste maand ingaan en alles dus wel eens heel snel zou kunnen gaan, vond ik het nog eens tijd voor een update.

Baby’s grootte :

Ongeveer een 45cm. Als ik dan naar mijn buikje kijk, moet dat boeleke toch wel heel erg geplooid liggen.

Ik voel me :

Goed, heel goed zelf. Ik heb geen last van kwaaltjes. Als ik andere zwangere vrouwen hoor klagen over het zuur, kan ik me alleen maar proberen inbeelden wat dat is. Moeite hebben met slapen, nee hoor. Slapen op mijn zij is nog altijd een comfortabele houding en zo een mega worst-kussen heb ik voorlopig nog niet nodig. Ok, ik moet ’s nachts vaak naar het toilet en als ik zeg vaak, bedoel ik ook echt heel vaak. Ik denk dat ik gemiddeld aan zo een 6 à 7 keer kom, maar is dat echt een kwaaltje? Zo wen ik er toch al een beetje aan dat mijn nachten onderbroken worden en zal ik hier minder last van hebben als ons kleintje ons uit onze slaap houdt. En ok, af en toe heb ik wat last van mijn rug, mijn sokken aandoen wordt al iets moeilijker en een ganse dag shoppen kan niet meer zonder de nodige pauzes. Maar daar over klagen heeft in mijn ogen niet echt zin. Door de kwaaltjes te relativeren en alles positief te bekijken, voel je je gewoon veel beter!

De toekomstige papa :

Is er helemaal klaar voor! De zenuwen beginnen wel wat te komen. Hoe gaat het er allemaal aan toe gaan? Zo een klein baby’tje, hoe ga je daar mee om? Ook de gedachte dat we binnenkort met 3 gaan zijn i.p.v. met 2 is soms wat angstaanjagend. Gaan we nog genoeg tijd hebben voor elkaar? Zullen we niet alleen mama en papa worden maar ook man en vrouw blijven? We proberen nu nog zoveel mogelijk te genieten van de momentjes met ons 2 en hebben duidelijk afgesproken dat er tijdig gecommuniceerd moet worden wanneer iemand nood heeft aan quality-time.

Food love/hate :

Dit is eigenlijk niet veranderd. Ik kan nog steeds eten wat ik wil, en heb geen speciale ‘vieze’ goestingskes. Ik probeer zo gezond mogelijk te eten en veel water te drinken. Af en toe lekkere frietjes van de frituur en een stukje chocolade gun ik mezelf dan ook met veel plezier.

Lichamelijke veranderingen :

De eerste 6 maanden was er niet zoveel veranderd. Ik had nog maar een klein buikje, kon nog in al mijn kleren en ik kon nog zo goed als alles doen als voordat ik zwanger was. Dat is nu wel wat veranderd.

 • Ik heb geen buikje meer, maar een buik. Het lijkt wel of ik een basketbal onder mijn kleren draag.
 • In het totaal ben ik nu een 10,5kg bijgekomen, alles ziet er dus wat voller uit.
 • Mijn haar is veel dikker geworden en hier hoor je me absoluut niet over klagen! Laten we hopen dat dit zo blijft na de zwangerschap.
 • Echt elegant lopen lukt niet meer, ik voel me soms een eendje dat op en neer waggelt.
 • Mijn teennagels knippen is een onmogelijke opdracht geworden, gelukkig maakt mijn liefste er geen probleem van om mij hierbij te helpen.
 • Zitten met de benen gesloten, daar pas ik voor als ik kan. Ik zit op het werk dan ook met de benen gespreid rond mijn bureaustoel. Elegant, alles behalve. Comfortabel, des te meer!
 • Ik zit vaak op de grond om te eten of wat oefeningen te doen. En dat gaan zitten is ook helemaal geen probleem. Rechtstaan daarentegen, wel je zou het moeten zien, je lacht je een breuk.

Voorbereidingen :

Alles voorbereiden voor de komst van zo een klein patéke, er komt heel wat bij kijken. Net zoals bij onze trouw, wou ik ook deze keer weer alles zelf maken, het ontwerp voor de geboortekaartjes, de doopsuikers, .. Maar daar kruipt natuurlijk veel tijd in. Ik ben nog steeds aan het werk en blijf dat ook nog tot een week voor de uitgerekende datum. Hierdoor heb ik dus nog niet zo heel veel tijd gehad. Maar nu we de laatste maand zijn ingegaan, ben ik precies wakker geschoten met het besef dat het morgen wel al eens zover zou kunnen zijn. Vorig weekend was dus ook een heel productief weekend.

Wat is er ondertussen al klaar:

 • Geboortekaartjes : de proefdruk is gemaakt en goedgekeurd
 • Doopsuiker : heeft me bloed, zweet en tranen gekost, maar ze staan klaar
 • Babykamer : Mr. S heeft de schilderwerken klaar, het schab opgehangen en de meubels staan in elkaar.
 • Babykleertjes : gewassen en gestreken. Geloof me, dit was een hele opgave. Strijken, ik heb er een hekel aan en zo ieniemienie kleertjes blijken nog moeilijker om gestreken te krijgen.
 • Valies voor het ziekenhuis : ik heb veel gelezen en opgezocht over wat je precies allemaal moet meenemen, want hier had ik dus echt geen idee van. Ik ben er nu al van overtuigd dat ik veel te veel heb klaargelegd. Maar beter te veel dan te weinig, toch?

Wat moet er nog gebeuren:

 • Adressen op de enveloppen schrijven voor de geboortekaartjes
 • Babykamer poetsen : hier en daar hangt er nog wat afplaktape van de schilderwerken en alles zou een goed gepoetst mogen worden.
 • Snacks voor in het ziekenhuis : Als je de verhalen van anderen mag geloven, kan een bevalling ontzettend lang duren. Ik wil dus zeker nog wat snacks voorzien, vooral voor Mr. S dan, om de vele uren wachten net wat aangenamer te maken.
 • Glazen en drank voorzien : je wilt je bezoek toch wat kunnen aanbieden als ze je kleine wondertje komen bezoeken.
 • Geboortelijst finaliseren : onze geboortelijst is al een hele tijd geleden opgesteld, maar hier moet nog wat aan gewerkt worden. Een aantal dingen mogen we al weer schrappen omdat we deze zelf al gekocht hebben, en een aantal dingen zouden we hier toch zeker nog aan toe moeten voegen.

De eindsprint :

De eindsprint is ingezet. Het komt nu allemaal ontzettend kort bij. Hoewel ik nu al enkele maanden leven in mij voel bewegen, kan ik het me nog niet echt voorstellen dat we binnen enkele weken een klein baby’tje in huis zullen hebben. Maar ik kijk er naar uit, O ik kijk er zo ontzettend hard naar uit!

Hoe hebben jullie de laatste weken ervaren? Hadden jullie alles goed op voorhand klaar of moest er last-minute nog van alles gebeuren? Hebben jullie tips voor nieuwe mama’s en papa’s? Deel ze gerust hier bij de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *