Waarom het jezelf zo moeilijk maken #boostyourpositivity

vintage-housewifeIk loop een beetje achter op het #boostyourpositivity schema, ik weet het.
Oorspronkelijk ging ik het derde week thema van lilith overslaan. Tips en shortcuts om het huishouden wat vlotter te laten verlopen, dat heb ik helemaal niet. Wel, dat dacht ik dan toch. Zo achteraf gezien blijk ik wel wat shortcuts te hebben die mij het leven heel wat makkelijker maken.

De afwas: We hebben hier thuis een afwasmachine, maar potten en pannen was ik toch nog altijd liever af. Anders zit je machine dagelijks vol. Was je potten en pannen meteen na het eten af, ook al is Mr. S het hier niet altijd mee eens. Maar je krijgt ze gewoon veel gemakkelijker proper. Puree die een dag in je pot heeft gezeten krijg je al moeilijk losgeweekt. Laat de afwas ook gewoon zelf drogen. Begin niet met afdrogen, je handdoek is meteen doorweekt na je eerste pot. Resultaat, op 5 minuten heb je al de potten en pannen afgewassen en kan je in de zetel ploffen.

De ontbijttafel: Ik doe dit zelf nog niet dagelijks, maar zou dit eigenlijk wel moeten doen. ’s avond na het avondeten, wanneer je de tafel hebt afgeruimd, dek dan alvast de tafel voor het ontbijt. Zo moet je ’s ochtends alleen nog maar de verse koffie zetten en kan je aan tafel. En het bespaard je weer wat extra tijd die je kan gebruiken om wat langer op je gemak van je koffie te genieten, of gewoon om wat langer te slapen.

De boodschappen: Ik ben een grote fan van het weekmenu. Ok, het lukt me nog niet altijd om dit volledig te volgen, maar ik werk er aan. Het bespaard je ongelofelijk veel tijd. Je moet ’s avonds na het werk niet meer naar de winkel spurten om daar dan maar wat rond te lopen, want ja, wat moet je maar weer klaarmaken. Door een weekmenu op te stellen, bespaar ik mezelf het dagelijks ritje naar de supermarkt. Kan ik thuiskomen en meteen aan het eten beginnen en voordat je het weet lig je languit in de zetel, te genieten van de rest van de avond.

De strijk: Er zijn zoveel kledingstukken die niet gestreken moeten worden, doe dat dan gewoon ook niet. Ik wou dat ik voldoende tijd had om ondergoed, sokken en handdoeken te strijken, maar dat heb ik niet, dus ik doe het ook niet. Ook heel veel van mijn broeken, bloezen en rokjes vragen niet om gestreken te worden, het zijn gemakkelijke stofjes die na het drogen gewoon in de kast mogen gelegd worden. Enkel de werkhemden van Mr. S moeten echt gestreken worden, maar hey, over de moderne man gesproken, hij doet dat lekker zelf, en als ik eerlijk ben, waarschijnlijk nog veel beter dan ik.

De kledij: 1 tip, leg je outfit de avond voordien al klaar. Het bespaard je heel wat keuzestress ’s ochtends en het is lekker gemakkelijk als je maar moet aantrekken wat er klaarligt zonder er nog bij te moeten nadenken.

Ik zou mezelf graag zien als de ideale huisvrouw, zo eentje die haar huishouden volledig onder controle heeft, waar het huis altijd spik en span is en er een constante geur van vers gebakken koekjes hangt. Wel voor de duidelijkheid, dat ben ik dus niet en dat is ook helemaal niet erg. We hebben het gezellig thuis en zijn gelukkig, dat is uiteindelijk toch het belangrijkste.

Leer af en toe wat loslaten. Laat de afwas voor wat het is, geloof me, die staat er morgen ook nog.

Deze post kadert in het #boostyourpositivity project van Activia.

Bron foto: The Nifty Fifties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *